Felfedezésre vár a Söptei Borok Varázslatos Világa 2024-05-25

Felfedezésre vár a Söptei Borok Varázslatos Világa - Ahol a gyümölcs érettsége és a szív vezeti a borászatot

 

A Söptei borok különleges világába lépve nem csak a finom ízeket, hanem a borászat iránti szenvedély és odafigyelés magasiskoláját is megtapasztalhatod. A Söptei Zsolt Pincészeténél minden bor kizárólag érett gyümölcsből készül, nagy figyelemmel és szeretettel, ami messze túlmutat a hagyományos borászati eljárásokon.

 

Testes borok, mély ízvilág

A Söptei borok nem a megszokott reduktív borok, amelyek könnyűek, lágyak és savasak. Ehelyett Zsolt borai testesek, olykor egy fahordós érlelésű bor karakterisztikáit idézik meg, ami még a szakértő borfogyasztókat is lenyűgözi. Ennek titka a szigorúan ellenőrzött minimalizált kénhasználat, amely a borászati folyamat végére, a bor palackba kerüléséig, a maximálisan használható kéntartalom 40%-ra csökkentett mennyiségben van jelen. A szőlő érett állapotában történő szüretelése, és a megfelelő pincei érlelése biztosítja, hogy a borok még négy-öt év múlva is ugyanazt a minőséget nyújtják, mintha csak most bontottad volna fel a palackot.

 

A bor érik, és a terroir ízei kiteljesednek

A Söptei borok idővel a palackban is képesek érni, ami lehetővé teszi, hogy a terroir ízei még gazdagabban bontakozzanak ki. Ez a folyamat különleges élményt nyújt a bor szerelmeseinek, hiszen a bor változását követve új ízrétegek tárulnak fel. Ez a jelenség nem mindig evidens reduktív borok esetében, de a Söptei Pincészetnél ez a természetes része a borok életének.

 

Nemzetközi elismerések: A minőség pecsétje

Minőségi törekvéseiket nemzetközi szinten is elismerik: 2020-ban aranyérmet, 2021-ben pedig három indított borból egy aranyat és két ezüstöt hoztak el a bordeaux-i Challenge International du Vin borversenyenről. Ezek az eredmények bizonyítják, hogy a Söptei borok megállják a helyüket a nemzetközi porondon is.

 

Fedezd fel a Söptei borokat

Látogass el a Webshop-ba, ahol egyszerűen megrendelheted a kedvenc boraidat. Engedd, hogy a Söptei borokkal minden egyes pohár bor valódi ünneppé váljon, és tapasztald meg, hogyan érik a bor a palackban, miközben a terroir ízei csak egyre gazdagodnak.